top of page

OM MIG

IMG_2825_edited.jpg
IMG_9516.heic
IMG_8228.JPG
Namnlös design-15.png

Lite mer om mig

2013 startade jag detta företag med en önskan att skapa och sprida kreativitet, hopp och vackerhet till världen!

 

Jag växte upp i Smålands djupa skogar, bland Astrid Lindgrens fantastiska sagor och John Bauers magiska sagoväsen, och jag ville egentligen aldrig ta mig ur den sagovärlden. Den vanliga världen var och är, lite för hård och fyrkantig för en konstnärssjäl som mig.

 

Med åren har det blivit både det ena och det andra, jag har hunnit flytta runt en del i Sverige. 2005 landade jag i ett stort vackert hus i de norra delarna av Jämtland.

Det fanns varken vatten eller avlopp, vilket gav en hel del nya upplevelser, både bra och dåliga.

 

Där tillbringade jag några år med att driva ett ekologiskt café i vardagsrummet och bada i balja på balkongen. . .

 

Jag har alltid varit galet nyfiken på livet och på människor, om än lite ambivert, vilket gör att själen då och då önskar fullständig tystnad. Jag låter mitt hjärta leda och det har alltid fört mig tillbaka till att skapa och måla när jag ibland gått vilse på livets väg.

 

Jag har genom åren haft förmånen att undervisa inte mindre än cirka 6 000 unga och vuxna i kreativitet, och en sak är säker, kreativitet är vansinnigt viktigt, för vissa livsviktigt.

Jag vet att kreativitet kan läka sår och väcka det som sover inombords, det kan få människor att glittra i hela själen!

 

Måleri är mitt språk, där känner jag mig trygg och glad. Sedan 2013 har jag haft många utställningar, från Umeå i norr till New York i söder, sålt 1000-tals kort över hela Skandinavien. Illustrerat och skrivit 3 böcker. Haft med mina tavlor i tv-programmet Sofias Änglar, i Vem bor här och i olika tidningar. Jag har hunnit illustrera allt från logotyper till flygplansdekaler och sålt en hel hög med tavlor. 

2021 började jag måla en helt ny kollektion med unika, exklusiva originalmålningar i en mer dämpad färgskala, med inlägg av koppar, guld och silver. En finstämd kollektion för din själ att vila i och tavlor som blir som smycken i ditt vackra hem.

 

Det var som att en hög inre röst ropade på mig och jag bestämde mig för att lyssna. Så numera hittar du stora lugna tavlor, illustrationer, posters och brickor i mitt sortiment. Under 2022 och 2023 ställde jag ut mina målningar i Uppsala, Åre och New York och många av dem har hittat nya härliga hem. 

Jag vill också skicka en galet stor eloge till min älskade familj som består av mitt livs kärlek, två underbara barn, en onödigt stor hund och två söta katter. Om de inte hade stöttat mig i allt, stått ut med att jag suttit ohälsosamma timmar framför datorn, smetat färg på nästan alla golv och fyllt huset med glitter och kladd, så hade detta aldrig gått, JAG ÄLSKAR ER MER ÄN MEST!

 

Ja, men med det sagt så hoppas jag att du hittar något du älskar! All kärlek / Anna

4.png
bottom of page